SLFF 2018

En digital anslagstavla !

Arbetsgruppens blogg! 

Exempel på hur en blogg kan vara uppbyggd. Ett resultat av arbetsgruppens insatser för föreningen.

 

*** Senaste nytt ***

Brev till ordförande 2018-10-19
Efter att ordföranden för SLFF gjort sig otillgänglig och inte visat förmåga att driva föreningens angelägenheter framåt kräver Arbetgruppen att han avgår. 
>> Läs brevetHandlingsförlamning
2018-10-17
Medlemsbrev STOPPAT. Individer inom föreningsstyrelsen ställer sig i vägen för Arbetsgruppen, det skrivs inte protokoll på beslut och passiviteten är i högsta grad alarmerande. Det börjar bli dags att ställa föreningsstyrelsen till svars, utkräva ansvar. >> Läs mer


Förslag till nya stadgar
Arbetsgruppen har tagit fram ett förslag till nya stadgar. Vi vill att medlemmarna tar del av vårt förslag >> Till Förslaget

Skriv ut och läs igenom, därefter vill vi ha in era synpunkter. Diskussion och synpunkter kring förslaget sker via forum. >> Till Forumet


Medlemsbrev 2018-10-10
 
Föreningsbrev, utskick via PostNord till samtliga medlemmar från Arbetsgruppen STOPPAT av styrelsemedlem som tidigare släppt igenom tveksamt utskick, som varit en ren partsinlaga och som det inte funnits styrelsebeslut om. 
Utskicket skulle se ut så här >> Läs mer

Presentation av Blogg - SLFF på SJAB
Ett gäng entusiastiska lokförarkollegor skapar rubriker. >> Läs mer

Arriva vill lönedumpa
Arriva vill dumpa lönerna genom att införa en ny yrkeskategori. Vi känner till metoden, detta är bara början.
Extern länk: >> 'Personal i chock efter Arrivas utspel'

Blogg - SLFF på Arriva
SLFF på Arriva kommer inom kort att öppna en egen blogg. Kontakta SLFF om du är intresserad av att delta i detta projekt. Ditt engagemang är viktigt för oss. >> SLFF på Arriva

SLFF behöver dig
Vi söker representanter, kompetens och nya medlemmar. Läs mer: >> SLFF vill expandera

*** Senaste nytt ***

 

 

Övriga nyheter

Arbetsgruppen 2018
Vi är ett gäng åldermän som anser att det är viktigt att SLFF finns kvar och att föreningen utvecklas. För oss har det varit självklart att ställa vår kompetens och erfarenhet till föreningens förfogande. Att lämna vårt bidrag till våra yngre kollegor när vi befinner oss i en generationsväxling är för oss en självklarhet. Nu är det dags för den yngre generationen att ta över stafettpinnen.

Vem är vi, vilka ambitioner vi haft och vad vi hittills har uträttat. Läs mer: 
>> Arbetgruppen 2018
>> Analys och sammanfattning

Arbetsgruppen har hela tiden stått öppen för frivilligt deltagande. Om någon velat ansluta, skjuta till tid, energi och engagemang så har den möjligheten funnits och finns fortfarande kvar om någon känner sig manad. Det är bara att ta kontakt med någon av oss och erbjuda arbetsgruppen dina tjänster.

Stadgar
Då stadgarna var otidsenliga och utrymme för tolkningsmotsättningar förelåg var arbetsgruppens viktigaste mål att revidera stadgarna. Läs mer: 
>> Revision av stadgar

Frequently Asked Question
Det är också arbetgruppens ambition att SLFF öppnar en central FAQ-tjänst där medlemmar kan få svar på vanligt förekommande frågor. >> FAQ

SLFF tillhandahåller bloggar
Arbetsgruppen har inspirerats till att skapa denna tjänst efter att några SLFF medlemmar, kollegor på SJ AB startat en egen WordPress-blogg. Vi ser att metoden är ett utmärkt sätt att nå ut med information. Ett verktyg i påverkansprocessen och opinionsbildningen i lokförarfrågor.

Detta är ett exempel på Blogg som SLFF tillhandahåller. Bloggen är reklamfri, mobilvänlig och enkel att administrera. Denna exempelblogg har tillkommit som ett resultat av arbetsgruppens ambition att vitalisera föreningen. Läs mer >> Starta en egen SLFF-blogg.

Att bygga en blogg som är lätt för läsaren att navigera i är viktigt. Vi visar här ett exempel på hur en blogg kan presenteras med en inledande 'Startsida' som kan användas för länkar till artiklar eller som NyhetsFlash, för att underlätta för 'Läsaren' att navigera i textflödet.

Möjlighet att uttrycka sig på bloggen, skriva artiklar eller insändare är generösa. Vill du ha hjälp att formulera dina tankar till text, så hjälper redaktionen självklart till med det.

Vi har inget emot inlägg som är kritiska mot föreningen, tvärtom välkomnar vi dem. Då kan vi reflektera över kritiken och använda den konstruktivt till att trimma föreningen till att bli bättre. Det är i den öppna dialogen vi utvecklas. >> Skriv en artikel eller en insändare

Exempel på befintliga Bloggar för lokförare:
>> SLFF SJ (Stockholm)
>> I huvudet på en lokförarewww.slff.nu

Atom

© Svensk lokförarförening